Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی یخنی لوبیا

دستور تهیه یخنی لوبیا

کد رسپی: 1070209

خوراک گوشت و لوبیا از دیگر جذاب‌های اصفهانی است که در قدیم الایام از غذاهای روز جامعه بوده.

گوشت و لوبیا به یخنی لوبیا هم مشهوره و معمولا به صورت کوبیده یا شکل غیرکوبیده شده با برنج سرو میشه. لوبیا سفید، سبزیجات معطر و گوشت گوسفندی از ترکیبات اصلی این غذا است. کاشان به عنوان یکی از شهرهای قدیم استان اصفهان در پخت این غذا تخصص داره. بریم با جانبو مگ ببینیم چطور می‌تونیم یخنی لوبیا درجه یک درست کنیم.

نوشته شده توسط احسان آزاد
در تاریخ 29 شهریور 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
10 دقیقه
مدت پخت:
90 دقیقه
تعداد بشقاب:
2

مواد لازم:

گوشت بره
250 گرم
لوبیا سفید
2 فنجان
تره فرنگی
2 عدد متوسط
جعفری
2 فنجان، خرد شده
برنج سفید
1 فنجان
پیاز
1 عدد متوسط
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
دارچین
1 قاشق چایخوری
پودر زردچوبه
1 قاشق چایخوری
روغن کنجد
1 قاشق غذاخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

به خودتون قول بدین که مثل یه سرآشپز حرفه‌ای یخنی لوبیا رو بار بیارین.

  • همیشه از چند ساعت قبل حبوبات (بخصوص لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید و سه چهار بار آبش رو عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

اول از همه یک عدد پیاز متوسط رو بصورت نگینی خرد کنید و در ماهیتابه با یک قاشق روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ بشه. (قدیما رو دنبه خود گوشت تفت می‌دادند)

حالا با همون شعله ملایم ماهیتابه زردچوبه رو اضافه کنید و بعدش گوشت رو باهاش تفت بدید و تا زمانی که رنگ گوشت قهوه‌ای بشه هم بزنید.

  • به هیچ وجه زردچوبه رو روی گوشت نریزید و برای اینکه بافت گوشت سفت و بد نشه قبلش با روغن پیاز تفت بدید.
  • درسته این خوراک مثل آبگوشت هست ولی تو دستور رسپی این غذا گفته شده پیاز جدا سرخ بشه در صورتی که برای پخت آبگوشت تمام مواد با آب داخل قابلمه یا دیگ ریخته میشه.

حالا وقت اضافه کردن آب و پودر فلفل سیاه به ماهیتابه هست. مقدار آب بستگی به خودتون داره. از قدیم گفتن مهمون که زیاد شد آب آبگوشت رو اضافه کن 😎

شعله رو زیاد کنید و زمانی که شروع به جوش آمدن کرد کمش کنید.

پس از پخت گوشت، برنج خیس کرده رو همراه با سبزیجات خرد شده به گوشت و لوبیا اضافه می‌کنیم

( یادتون باشه که میزان تره و جعفری بیشتر از شنبلیله باشه)

در قابلمه رو محکم ببندین تا مواد مغزپخت بشه

نمک رو 10 دقیقه قبل از خاموش کردن شعله به غذا اضافه کنید، اگر از ابتدا نمک بزنید گوشت سفت میشه.

مرحله 2

در ادامه پس از پخت کامل مواد با هم، می‌تونید به صورت خورش مانند با برنج یا نان میل کنید.

در صورت تمایل ترکیب گوشت و لوبیا رو به صورت دستی بکوبید

( از گوشتکوب برقی به دلیل احتمال گیر کردن سبزی استفاده نکنید)

با دارچین روی غذا رو تزئین کنید، خیلی خوب میشه.

از گوشت بوقلمون یا شترمرغ هم میشه به جای گوشت گوسفند استفاده کرد.

غذاتون آماده است!

نوش جان!

ارزش غذایی:

1758
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم