لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
از ترکیب بلغور گندم و دوغ مادهای حاصل میشه که در فصل سرد زمستان در آش و سوپ مورد استفاده قرار میگیره که ترخینه صداش میزنن.
ترخینه چاشنی مغذی و کهنی است که بین اقوام نواحی غرب ایران همیشه محترم شمرده میشده، تا جایی که در گذشتههای دور، مردم در حین درست کردن ترخینه به آواز و پایکوبی میپرداختند!
ترخینه رو میتونید تو خونه درست کنید یا آماده از سوپرمارکت تهیه کنید.
در این مقاله جانبو مگ طرز تهیه آش ترخینه و روش تهیه خود ترخینه رو در منزل بهتون میگیم. با ما همراه باشین.
ابتدا ترخینه را در ظرف آب سرد بخیسانید. حدود سه ساعت کفایت میکند تا خیس بخورد. حبوبات را از شب قبل بخیسانید و روز بعد با همراه آب روی اجاق گاز بپزید.
برای 3 ساعت ترخینه رو در آب سرد بخیسانید، حبوبات رو هم ترجیحا از شب قبل خیش کنید.
بعد از مدت زمان تعیین شده، حبوبات رو با آب روی حرارت بپزید
حبوبات که نیمپز شد، ترخینه رو اضافه کنید
پس از پخت کامل حبوبات، عدس و سبزی آش و اسفناج رو به مواد ملحق کنید.
در یک ماهیتابه جدا پیاز خلالی شده رو با روغن تفت بدید
پیاز که طلایی شد، فلفل قرمز یا سیاه، ادویه و زردچوبه رو اضافه کنید و همه مواد رو به آش بیافزایید.
آش که به غلغل افتاد و کمی غلیظ شد یعنی باید زیر شعله رو خاموش کنید
در ظرف دلخواعتون آش رو سرو کنید و با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نوش جان.
طرز تهیه ترخینه در منزل
به اندزاه یک لیوان بلغور گندم یا جورو شسته و بزارید 7 ساعت داخل آب خیس بخوره.
گندم رو به ظرف دوغ چند برابر مقداری که گندم خیس کردید اضافه کنید و روی حرارت بگذارید.
به ترکیب فلفل، زردچوبه، زعفران و پونه بزنید، حالت خمیری که به خودش گرفت، شعله رو خاموش کنید. بزارید سرد و خنک بشه. به شکل توپک درستش کنید و تو آفتاب قرار بدید تا خشک بشه.
اینم ترخینه خونگی!