Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا ایرانی خوراک لوبیا پیله

دستور تهیه خوراک لوبیا پیله

کد رسپی: 1070304

لوبیا پیله یکی از خوراک‌های دوست داشتنی و مغذی استان البرز و بخصوص شهر طالقان است. لوبیا پیله همان لوبیا چیتی است که طالقانی‌ها بخاطر غلافش اینطوری صداش میزنن. این غذا با گوشت، سیب زمینی و لوبیا پیله تهیه میشه و در ظرف مخصوصی به نام تیاره (Tiareh) درون تنور نان پخته می‌شد. لوبیا پیله یک غذای فصلی هست و در تابستان پخته میشه.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 29 شهریور 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
30 دقیقه
مدت پخت:
90 دقیقه
تعداد بشقاب:
4

مواد لازم:

گوجه فرنگی
2 عدد متوسط
لوبیا چیتی
3 فنجان
گوشت بره
250 گرم
سیب زمینی
200 گرم
پیاز
1 عدد متوسط
روغن آفتابگردان
2 قاشق غذاخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
پودر زردچوبه
1 قاشق چایخوری
آب لیمو ترش
0.1 قاشق غذاخوری
آب
2 فنجان

مراحل آشپزی:

مرحله 1

قبل شروع آشپزی مواد لازم رو آماده می‌کنیم و از چند ساعت قبل حبوبات (بخصوص لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید و سه چهار بار آبش رو عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.

ابتدا پیاز و سیب زمینی را در کمی روغن (2 قاشق) با حرارت ملایم تفت می‌دهیم.

سپس زردچوبه و نمک و فلفل سیاه رو اضافه می‌کنیم تفت می‌دهیم.

گوشت رو اضافه کنید و شروع به تفت دادن کنید تا آب گوشت خشک شود. و به اصطلاح رنگ گوشت برگردد.

  • به هیچ وجه زردچوبه رو روی گوشت نریزید و برای اینکه بافت گوشت سفت و بد نشه قبلش با روغن پیاز تفت بدید.

حلا نوبت لوبیا هست که به قابلمه اضافه اضافه بشه و چند دقیقه تفت داده شود.

بعد از اینکه تفت دادن تمام شد، گوجه را خرد کرده به مواد اضافه می‌کنیم.

در آخرین مرحله 2 لیوان آب اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کامل بپزد.

نوش جان 😋

 

یخنی لوبیا چیه؟ یک چیزی شبیه به خوراک لوبیا است؟ کلیک کن!

ارزش غذایی:

2005
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم