لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
لوبیا پیله یکی از خوراکهای دوست داشتنی و مغذی استان البرز و بخصوص شهر طالقان است. لوبیا پیله همان لوبیا چیتی است که طالقانیها بخاطر غلافش اینطوری صداش میزنن. این غذا با گوشت، سیب زمینی و لوبیا پیله تهیه میشه و در ظرف مخصوصی به نام تیاره (Tiareh) درون تنور نان پخته میشد. لوبیا پیله یک غذای فصلی هست و در تابستان پخته میشه.
قبل شروع آشپزی مواد لازم رو آماده میکنیم و از چند ساعت قبل حبوبات (بخصوص لوبیا و نخود) را در آب خیس کنید و سه چهار بار آبش رو عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.
ابتدا پیاز و سیب زمینی را در کمی روغن (2 قاشق) با حرارت ملایم تفت میدهیم.
سپس زردچوبه و نمک و فلفل سیاه رو اضافه میکنیم تفت میدهیم.
گوشت رو اضافه کنید و شروع به تفت دادن کنید تا آب گوشت خشک شود. و به اصطلاح رنگ گوشت برگردد.
حلا نوبت لوبیا هست که به قابلمه اضافه اضافه بشه و چند دقیقه تفت داده شود.
بعد از اینکه تفت دادن تمام شد، گوجه را خرد کرده به مواد اضافه میکنیم.
در آخرین مرحله 2 لیوان آب اضافه کرده و اجازه میدهیم کامل بپزد.
نوش جان 😋