Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی اردبیل کوفته اردبیلی

دستور تهیه کوفته اردبیلی

کد رسپی: 1070124
5.0 (1)
1 دیدگاه

مگه میشه اردبیل، تبریز و آذربایجان باشه و کوفته نباشه؟ کوفته یکی از خوراک‌های مشهور ایران است که شهرت جهانی دارد. این غذا با گوشت چرخ کرده گوسفندی، تخم مرغ، آلو و سبزی معطر پخته میشه. به طور معمول با نان سنگک و سبزی خوردن و ترشی سرو میشه. کوفته اردبیلی برای مراسم‌های رسمی و غیر رسمی مناسبه و بخش زیادی از میهمانان در سنین بالاتر البته از دیدن این غذا سر سفره یا روی میز خوشحال میشن. با رسپی اصلی کوفته اردبیلی در جانبو مگ آشنا بشید.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 08 خرداد 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
360 دقیقه
مدت پخت:
80 دقیقه
تعداد بشقاب:
2

مواد لازم:

سیر
5 حبه
گوجه فرنگی
1 عدد متوسط
سیب زمینی
2 گرم
فلفل دلمه ای سبز
1 عدد متوسط
روغن آفتابگردان
1 قاشق غذاخوری
لپه
1 فنجان
برنج سفید
1 فنجان
گوشت چرخ کرده
500 گرم
تخم مرغ
1 عدد متوسط
آلو (کم رطوبت)
2 فنجان
پیاز
1 عدد متوسط
گردو
1 فنجان
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
پودر زردچوبه
-1 قاشق چایخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

 

اول سس رو باید آماده کنیم،  کوفته‌ها داخل سس قرار میدیم.

پیاز رو در کمی روغن تفت بدید و رب گوجه رو هم بهش ملحق کنید تا احساس تنهایی نکنه!

بعد نوبت به سیب زمینی پوست کنده و 4 قاچ شده میرسه.

در ادامه حبه‌های درسته سیر و فلفل دلمه‌ای رو اضافه  می‌کنیم، نمک، فلفل، عصاره مرغ و زردچوبه رو هم چاشنی می‌کنیم و برای 10 دقیقه سس رو حرارت میدیم تا جا بیفته.

مرحله 2

برنج و لپه خام رو از روز قبل خیس می‌کنیم.

فردای همون روز چرخ گوشت رو میاریم وسط و برنج و لپه رو چرخ می‌کنیم.

گوشت چرخ کرده رو در صورت چرخ نکرده بودن 2 بار از فیلتر چرخ گوشت رد می‌کنیم تا به استاندارد کوفته اردبیلی نزدیک بشه.

مواد رو با هم ترکیب می‌کنیم.

تخم مرغ، سبزی معطر، زردچوبه، نمک و پیاز رنده شده بدون اب ( در صورتی که گوشت از قبل پیاز نداشته باشه) رو هم چاشنی می‌کنیم.

 

 

مرحله 3

تا جایی که زورمون می‌رسه، گوشت رو ورز میدیم.

روی گوشت رو می‌پوشانیم و برای 30 تا 60 دقیقه داخل یخچال میزاریم.

بعد از این مدت به اندازه یه پرتقال متوسط گوشت برمی‌داریم و با زرشک، گردو و آلو مسما پر می‌کنیم.

گوشت به اندازه کوفته، قلقلی می‌کنیم و داخل سس قرار میدیم تا برای 1 ساعت و زمانی که پخت کامل بشه روی حرارت باشه.

در یک ظرف چینی گل سرخی ترجیحا سرو کنید.

ترشی و سبزی خوردن یادتون نره!

ارزش غذایی:

4070
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم

5.0 از 5
1 امتیاز ثبت شده
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0