Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی کوفته تبریزی

دستور تهیه کوفته تبریزی

کد رسپی: 1070494

یه تبریز و یه کوفته تبریزی که به کل دنیا میارزه!

شاید گل سرسبد کوفته‌ها همین تبریزی‌شون باشه که رونق هر سفره و هر محفلی محسوب میشه.

یک عدد کوفته تبریزی غذاییت کاملی داره و برای اونهایی که ساعات طولانی به فعالیت فیزیکی و فکری مشغول هستن پیشنهاد خوبیه. بریم بینیم چطور تو خونه یکی از شاخص‌ترین غذای تبریزی‌ها یعنی کوفته تبریزی رو با هم در جانبو مگ درست کنیم.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 06 خرداد 1403
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
60 دقیقه
مدت پخت:
90 دقیقه
تعداد بشقاب:
2

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده
500 گرم
سینه مرغ
100 گرم
برنج سفید
1 فنجان
پیاز
1 عدد متوسط
لپه
1 فنجان
گشنیز خشک
2 قاشق چایخوری
نعناع خشک شده
2 قاشق چایخوری
ترخون خشک
2 قاشق چایخوری
پیازچه
1 فنجان، خرد شده
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ
1 عدد متوسط
گردو
1 فنجان
آلو (کم رطوبت)
1 فنجان
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

لپه و برنج را از چند ساعت قبل به طور جداگانه خیس می‌کنیم و بعد هر کدام را به همراه ۲ پیمانه آب داخل دو قابلمه جداگانه می گذاریم تا پخته شود.

یک قاشق غذاخوری روغن رو با مقداری نمک و زردچوبه به هر کدام از قابلمه ها اضافه می‌کنیم، قابلمه‌ها را روی حرارت متوسط قرار و اجازه می دهیم تا برنج و لپه به طور کامل بپزند.

یکی از پیازها را نگینی ریز خرد می‌کنیم، یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدیم و مقداری روغن اضافه می‌کنیم. در ادامه پیاز را به تابه اضافه می‌کنیم و به خوبی تفت میدیم تا شیشه‌ای شود.

مرحله 2

رب گوجه فرنگی رو همراه با مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه می‌کنیم و مواد را به خوبی تفت می‌دهیم تا رب به طور کامل سرخ شود. در ادامه ۳ لیوان آب جوش به تابه اضافه می‌کنیم.

حالا اجازه می دهیم سس با حرارت بسیار ملایم بجوشد و کمی غلیظ شود. برای تهیه کوفته ابتدا برنج و لپه پخته شده را داخل یک کاسه مناسب بریزیم، سپس به صورت نیم کوب له می‌کنیم. در ادامه پیاز باقیمانده را رنده می‌کنیم.

پیاز رنده شده را به همراه آبی که دارد به کاسه اضافه می کنیم. در ادامه گوشت و مرغ چرخ شده را به کاسه اضافه می کنیم، سپس سبزی کوفته را به صورت ساطوری ریز خرد می‌کنیم و به همراه تخم مرغ به کاسه میافزاییم.

مواد را به خوبی ترکیب می‌کنیم تا یکدست شوند، سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مواد را ورز می دهیم تا منسجم و یکدست شوند. روی درب کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال قرار می‌دهیم.

 

مرحله 3

پس از 30 دقیقه کاسه را از یخچال خارج می‌کنیم، حالا با دست خیس به اندازه یک پرتقال از مایه کوفته بر می‌داریم و آنرا کف دستمان باز می‌کنیم، به دلخواه مقداری گردو، آلوی خیسانده و پیاز داغ در وسط آن قرار میدهیم.

حالا مایه کوفته رو گرد می‌کنیم و توی دستمان به خوبی فشرده می کنیم.  بعد از اینکه تمام کوفته‌ها آماده شدند، آنها را یک به یک با فاصله ۳۰ ثانیه درون سس می‌چینیم و درب قابلمه را نیم باز می‌گذاریم

هر چند دقیقه یک بار مقداری از سس کوفته را با ملاقه روی کوفته ها می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم کوفته‌ها به مدت یک تا یک ساعت و نیم با حرارت بسیار ملایم درون سس بمانند تا کاملا بپزند. در حین پخت باید کوفته‌ها را بچرخانیم تا بیکدست بپزند.

 

نوش جان!

ارزش غذایی:

3619
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم