Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی هلیم با گوشت گوسفند

دستور تهیه هلیم با گوشت گوسفند

کد رسپی: 1070301

به طور معمول *هلیم (حلیم) با گوشت بوقلمون طبخ میشه

اما وجه تمای حلیم البرزی (کرجی) با دیگران در استفاده از گوشت گوسفنده!

پس اگر دنبال غذاهای گوشتی با ترکیب گندم و شکر یا نمک هستید این رسپی جانبو مگ رو حتما دنبال کنید.

*معنای لغوی هلیم:

این واژه، ریشه در فرهنگ فارسی دارد. و بنابر فرهنگ لغات فارسی، هلیم، بر گرفته از غذایی گوشتی به نام هلام است. آن، غذایی است که از گندم و گوشت و شیر له شده و کوبیده شده درهم ساخته می‌شود.

*معنای لغوی حلیم:

این لغت، ریشه در فرهنگ عربی دارد. از حِلم، به معنای بردباری و شکیبایی و صبر و تحمل، ماخوذ گشته است. پس، یکی از صفات مطلق پروردگار است.

نوشته شده توسط حسن جاوی
در تاریخ 07 تیر 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
سخت
مدت آماده‌سازی:
60 دقیقه
مدت پخت:
360 دقیقه
تعداد بشقاب:
4

مواد لازم:

گوشت بره
250 گرم
بلغور خشک
10 فنجان
نمک
1 قاشق چایخوری
دارچین
2 قاشق چایخوری
کره
3 قاشق غذاخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

بلغور گندم رو با 12 لیوان آب بزارید تا بپزه.

در قابلمه‌ای دیگر گوشت رو با پیاز و نمک بزارین بپزه، کف روی گوشت رو بگیرین بهتره.

در حین پخت بلغور آن را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد.

پس از اطمینان از پخت بلغور رو توسط یک سبد با توری نسبتا درشت و فشار کفگیر صاف می‌کنیم.

دوباره در قابلمه می‌ریزیم و گشوت ریش ریش شده رو اضافه می‌کنیم تا قوام بیاد.

مرحله 2

حلیم رو هم بزنید تا گوشت و بلغور کاملا با هم ترکیب بشن.

این غذا معمولا باید کش بیاد.

حواستون باشه که چربی گوشت داخل حلیم نباشه.

پس از پخت کامل حلیم در ظروف مورد علاقه سرو کنید.

این غذا معمولا با شکر، دارچین و کره یا روغن کرمانشاهی سرو میشه.

طعمش بی‌نظیره!

البته برخی هم با نمک میل می‌کنند.

 

نوش جان!

ارزش غذایی:

5712
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم