لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
حلیم بادمجون به اندازه اسپاگتی بین ایرونیها خواستنی و مورد تاییده. روش طبخ این غذا معمولا در همه شهرهای ایران یکسان بوده و عامل اصلی تهیه این غذا بادمجان هست. در نسخه اصفهانی این غذا، گوشت گردن و برنج استفاده شده که جنس و لعاب خاصی به غذا میده. بریم ببینیم چطوری با جانبو مگ میتونیم یه حلیم بادمجان اصفهان رو به خوبی درست کنیم.
اگر جستجویی در تاریخچه واژه حلیم یا هلیم داشته باشید، بیشتر با هجی هلیم دیده شده تا حلیم!
"هلیم به غذایی آش مانند گویند که از ترکیب گندم و گوشت به دست آید" چیزی که واضح است، استفاده عام از "حلیم" در مکالمات امروزی است. تا جایی که روی تابلو حلیم فروشیها هم با ح جیمی دیده میشود.
قبل از هر کاری به خودتون قول بدین که بهترین حلیم بادمجون عمرتون رو درست کنید.
بادمجون رو برای اینکه طعم تلخی و تندیش بره پوست بگیرید و داخل آب نمک بزارید.
برنج رو خیس کنید.
گوشت و رو با پیاز داغ تفت بدید و حدود 5 دقیقه بعد ادویه، دارچین و زردچوبه رو اضافه کنید. (میتونید از چوب دارچین هم استفاده کنید، اما یادتون باشه که پس از پخت چوب رو از قابلمه گوشت بردارید) کمی آب به گوشت اضافه کرده و بزارید خوب بپزه.
حالا میریم سراغ سرخ بادمجون، از آب نمک درمیاریم و با یه پارچه مناسب مثل حوله خشک میکنیم.
در روغنی که داغ شده سرخ میکنیم( میشه با کمی روغن داخل فر هم سرخ کرد)
پس از فرایند سرخ شدن بادمجونها رو داخل آبکش میذاریم تا روغنگیری بشه و سپس با کمی آب میزاریم بپزه.
گوشت رو تست کنید، اگر کاملا پخته، نمک بزنید و 7 دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.
برنج رو با آب گوشت یا آب به مرحله پخت برسونید، اجازه ندید سفت بشه و مشابه شله زرد کمی سفتتر از روی حرارت بردارید.
گوشت رو ریش ریش کنید و با بادمجون بکوبید.
برنج رو هم با میکسر یا گوشتکوب برقی کاملا آسیاب کنید.
یه خستگی در کنین!
بریم مرحله بعد….
حالا زمان این رسیده که برنج و گوشت و بادمجون رو با هم ترکیب کنیم تا یکدست بشه
کمی نعنا یا نعناع سرخ شده، زعفران دم کرده و کشک رو هم به حلیم اضافه کنید.
کشک رو بهتره 10 دقیقه با زعفران برای رنگ جذابتر حرارت بدید
حتی از آب گوشت هم برای رقیق سازی کشک میشه بهره گرفت
فلفل، پودر سیر و نمک بزنید
در ظرف مورد نظرتون سرو کنید
برای تزئین از پیازداغ، سیرداغ یا و گوشت ریش ریش شده هم میشه استفاده کرد.
این غذا رو برای وعده ناهار با نان سنگک داخل یه بشقاب گل سرخی و سبزی خوردن بخورین بهتون بیشتر میچسبه!
به قولتون عمل کردین