Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی دیزی تبریزی

دستور تهیه دیزی تبریزی

کد رسپی: 1070502

از هر چه بگذریم سخن دیزی خوش‌تر است!

از هر کی بپرسی میگه همه خوشمزگی آبگوشت یا دیزی به مرغوبیت گوشت و دنبه است.

البته برخی هم مثل من از دنبه خوششون نمیاد که می‌تونن بدون دنبه دیزی رو درست کنن!

تبریزی‌ها لپه رو هم در آبگوشت لحاظ می‌کنن که در نوع خودش جذابه!

فکر کن هوا سرد باشه، تبریز باشی و یه دیزی تبریزی بزارن جلوت!

با مجله آشپزی جانبو همراه باشید.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 06 خرداد 1403
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
60 دقیقه
مدت پخت:
240 دقیقه
تعداد بشقاب:
5

مواد لازم:

گوشت سردست گوسفند
500 گرم
دنبه
300 گرم
لپه
1 فنجان
پیاز
1 عدد متوسط
گوجه فرنگی
4 عدد متوسط
رب گوجه فرنگی
2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی
300 گرم
نمک
2 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
2 قاشق چایخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

 

گوشت و دنبه رو خوب شسته و به تکه‌های متوسط خرد کنید، سرخ کنید تا رنگش طلایی شود.

پیاز رو هم در روغن تفت بدید و با لپه خیس خورده از قبل تفت داده شده به گوشت و دنبه اضافه کنید.

4 لیوان آب بریزید.

زردچوبه رو هم به مواد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

1 ساعت که گذشت مغز لیمو عمانی رو اضافه کنید.

2 ساعت بعد که گوشت پخت، سیب زمینی پوست گرفته رو با نمک، فلفل و زردچوبه رو هم وارد ماجرا کنید.

اجازه بدید 45 دقیقه مواد با هم غل بخورن و سیب زمینی‌ها خوب پخته شود.

در آخر آب گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی رو برای طعم و رنگ و رخ بهتر اضافه کنید.

سبزی خوردن رو در کنار دیزی تبریزی حتما داشته باشین!

نان سنگک هم که پادشاهه!

 

مرحله 2

قبل از شروع به پخت این غذا این موارد رو رعایت کنین بهتره:

 

برای خوشمزه‌تر شدن و لذیذتر شدن آبگوشت و دیزی سنگی به جای روغن از دنبه گوسفند استفاده کنید. بعد از آماده شدن دیزی سنگی، دنبه ها رو بکوبید و مقداری از آن را روی هر ظرفی بریزید.

هر چقدر زمان پخت دیزی سنگی بیشتر باشد، آبگوشت آن خوش رنگ‌تر و لعاب‌دار تر می‌شود.

.دقت کنید همیشه از ابتدا مقدار آبی که برای تهیه دیزی سنگی استفاده می‌کنید به اندازه کافی باشد و در فاصله پختن گوشت به آن آب اضافه نکنید. چون طعم و مزه واقعی آبگوشت از بین می‌رود

رب گوجه فرنگی را قبل از اضافه کردن حتما سرخ کنید تا بوی خامی آن از بین برود. و اگر مقداری زعفران هم به آن اضافه کنید خوش رنگ‌تر میشود.

برای اینکه آبلیمو در اثر جوشیدن تلخ نشود در هنگام سرو کردن آبگوشت روی غذا بریزید.

برای اینکه دیزی طعم لذیذتری پیدا کند از چوب دارچین در تهیه آن استفاده کنید.

ارزش غذایی:

392839
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
امگا 3
پروتئین
سدیم
ویتامین E