Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا فرنگی چیکن بریانی با گراماسالا پنجابی

دستور تهیه چیکن بریانی با گراماسالا پنجابی

کد رسپی: 010808

این غذا رو با ادویه گراماسالا پنجابی هم می‌توانید درست کنید. ترکیب نوع پنجابی آن از جوز هندی، میخک، زنجبیل، تخم گشنیز همراه با فلفل سیاه، زیره سبز و سیاه، هل و دارچین استفاده می‌شود. برای چشیدن طعم این غذا ماجراجو باشید. طرز تهیه چیکن بریانی با گراماسالا پنجابی را با هم در این مقاله جانبو دنبال کنید.

نوشته شده توسط حسن جاوی
در تاریخ 26 دی 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
80 دقیقه
مدت پخت:
45 دقیقه
تعداد بشقاب:
9

مواد لازم:

پیاز
4 عدد متوسط
ران مرغ
500 گرم
سینه مرغ
500 گرم
سیب زمینی
300 گرم
گوجه فرنگی
4 عدد متوسط
سیر
1 حبه
زنجبیل
4 قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا
0 قاشق چایخوری
گشنیز
1 فنجان
نعناع
15 برگ
برنج سفید
1 فنجان
گراماسالا پنجابی
1 قاشق غذاخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

مواد لازم برای تهیه ادویه گراماسالا پنجابی

 

زیره سیاه    5 گرم

زیره سبز     10 گرم

زنجبیل     5 گرم

فلفل سیاه    10 گرم

هل    10 گرم

میخک      5 گرم یا 2 عدد متوسط

دارچین     5 گرم

جوز هندی      100 گرم

 

تخم گشنیز    100 گرم

 

طرز تهیه ادویه گرام ماسالا پنجابی

 

زیره و تخم شنبلیله را پاک کنید تا ناخالصی نداشته باشد.

مواد ادویه را داخل یک سینی مناسب قرار دهید.

تمام ادویه‌ها را با یک پارچه نازک برای عدم نشستن گرد و خاک بپوشانید و در نور آفتاب برای 2 الی 3 روز قرار دهید.

اول از همه زنجبیل را به دلیل جنس مقاوم‌تر نسبت به سایر آسیاب کنید ( از 2 قاشق غذاخوری پودر زنجبیل به جای چوب زنجبیل می‌توانید استفاده کنید)

سپس جوز هندی و بعد چوب دارچین را جداگانه آسیاب کنید ( چوب دارچین را از وسط نصف کنید و بعد در آسیاب قرار دهید)

بقیه مواد را اضافه کنید و به خوبی پودر کنید.

ادویه گراماسالا پنجابی را در قوطی شیشه‌ای درب بسته در جای خشک و خنک برای 6 ماه می‌توانید نگه دارید.

½ تا ¼ قاشق چایخوری از آن برای پخت یک غذای 4 نفره کافی است.

مرحله 2

 

حالا برویم سراغ طرز تهیه چیکن بریانی با گرام ماسالا پنجابی

 

پیاز را با رنده یا چاقو خلالی خرد می‌کنیم و در روغن فراوان سرخ می‌کنیم تا برشته شود.

سیب زمینی متوسط اسلایس شده را در آب و نمک برای 15 دقیقه قرار بدهید و بعد در روغن فراوان سرخ کنید.

در قابلمه اصلی زنجبیل و سیر تازه میکس شده رو در روغن تفت می‌دهیم.

4 عدد گوجه فرنگی اسلایس شده را اضافه می‌کنیم.

کمی  با سیر و زنجبیل ترکیب می‌کنیم.

ادویه گراماسالا رو هم وارد می‌کنیم  و با سایر مواد تفت می‌دهیم.

حدود 1 دقیقه بعد مرغ‌ها را اضافه کرده و با ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم.

نمک و بعد پیاز داغ را به خورش اضافه می‌کنیم.

در انتها  مقداری از گشنیز و نعنا تازه را ساطوری کرده و روی مواد می‌ریزیم.

درب قابلمه رو می‌گذاریم، زیر شعله رو کم کنید و اجازه بدهید تا مرغ بپزد

مرحله 3

اگر در تهیه چیکن بریانی عجله دارید از زودپز استفاده کنید

در این فاصله برنج را خیس و آبکش کنید

کمی روغن کف قابلمه بریزید

یک کفگیر برنج و بعد از مخلوط خورش بریانی که کاملا پخته شده لا به لای برنج بریزید

گشنیز و نعنای خرد شده تازه روی برنج پخش کنید

سیب زمینی‌های سرخ شده را هم روی برنج جا بدهید

دوباره برنج بریزید.

مرغ بچینید.

سبزی و پیازداغ اضافه کنید.

تکرار کنید تا قابلمه پر شود.

بگذارید برای 30 دم بکشد.

در قابلمه رو بردارید.

عطر خوب چیکن بریانی را استشمام کنید.

 

به به

نوش جان

 

طرز تهیه چیکن بریانی با گراماسالا شمال هند رو در این لینک ببینید!

ارزش غذایی:

2506
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
آهن
پروتئین
سدیم
قند‌ها