Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی باسترما پلو

دستور تهیه باسترما پلو

کد رسپی: 1070127

"چیزی شبیه به ته چین که با مرغ یا گوشت اردک تهیه می‌شود." این تعریفیه که از باسترماپلو میشه داشت. باسترما به آذری یعنی پنهان یا مدفون کردن، که در این غذا به جاساز کردن مرغ در برنج اشاره می‌کند. اصل این غذا با گوشت اردک سرو میشه که طعمی متفاوت و پر خاصیتی داره. برای خوردن این غذا نباید زیاد به مزه گوشت‌های مختلف حساس باشید و بهترِ که نسبت به تست انواع گوشت روحیه ماجراجویی داشته باشید. بریم ببینیم باسترما پلو اردبیلی در جانبو مگ چطوریه.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 09 خرداد 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
180 دقیقه
مدت پخت:
100 دقیقه
تعداد بشقاب:
5

مواد لازم:

گوشت اردک وحشی
500 گرم
بال مرغ
200 گرم
برنج سفید
2 فنجان
پیاز
1 عدد متوسط
کره
3 قاشق غذاخوری
زعفران
2 قاشق چایخوری
سیب زمینی
50 گرم
آلو خشک شده (کم رطوبت) خورشتی
1 فنجان
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
گردو
1 فنجان

مراحل آشپزی:

مرحله 1

قبل از هر چیز اردک تازه یا مرغ رو با آب خوب بشویید.

اردک بوی زهم نسبتا شدید داره و باید خوب مزه‌دار بشه (اما مرغ به این شدت بو نداره).

پیشنهاد میشه چند ساعت گوشت اردک رو تو آب نمکی که زیاد شور نیست بندازید و بعد بزارید خوب خشک بشه.

با رب انار و ازگیل و پیاز فراوان حلقه شده اردک رو خوب ماساژ بدید.

برای چند ساعت معمولا یک شب تا صبح اردک رو کنار بزارید تا بویی دیگه به جا نمونه.

داخل یک قابلمه که اردک توش جا بشه، پیاز و کره و گوشت رو بعد از جوش آمدن آب کنار هم قرار بدین تا پخت شروع بشه.

هر از گاهی با یک کفگیر نسبتا گود از آب داخل قابلمه روی اردک بریزید تا هر چی بو وجود داره از بین بره.

تو این فاصله پیاز رنده شده رو در تابه بدون روغن تفت میدیم تا آبش گرفته بشه، بعد کمی روغن، گردو، آلو خورشتی و دانه انار رو اضافه می‌کنیم و داخل شکم اردک رو با این مواد پر می‌کنیم.

بریم مرحله بعد…

مرحله 2

برنج رو خیس کنید و با آب جوش بیارین.

بعد از آبکش کردن کف قابلمه رو کمی روغن و برنج بریزید.

2 کفگیر برنج و 1 قاشق زعفران دم کرده هم اضافه کنید.

اردک که کاملا پخته شده رو وسط قابلمه برنج قرار بدین و دوباره با برنج پوشش بدین.

در قابلمه رو بزارین تا به مرحله دم کشیدن برسه.

بوی برنج که بلند شد یعنی غذامون آماده است.

نوش جان!

ارزش غذایی:

3249
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم