لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
رسپی پرشکه تا حدود زیادی به اوماج شباهت دارد. برای تهیه این آش از خمیر، آب و دانههایی به اندازه استفاده شده است. برای طبخ این غذا باید یک نصف روز از وقتتون رو اختصاص بدید. این غذا خوراک زمستانهای سرد ایلام است. یک کاسه آش پرشکه با چشم اندازی کم نظیر از منطقه حفاظت شده مانِشت ایلام (مکانی مرتفع با درههای ژرف و مراتع سرسبز) شاید تمام زندگی باشد. بریم با جانبو مگ یه پِرُشکه خوب درست کنیم.
اول از همه به خودتون قول بدید که مثل یک ایلامی اصیل پرشکه درست کنید
آرد رو پس از الک با آب خمیر کنید
این خمیر باید کم آب و تقریبا خشک باشه
روی سینی خمیر رو پهن کنید
با خمیر بازی کنید و به شکل دانههای عدس اون رو دربیارید
به این خمیرهای عدسی شکل پرشکه میگن.
پرشکهها رو تو یک سینی بزرگ بچینید تا کاملا خشک بشن
بریم سراغ عدس!
این دیگه عدسه با پرشکه اشتباه نگیرید یه وقت!
عدس رو شسته حدود 5 ساعت بزارید تا خیس بخوره
پیازی که از قبل به قشنگی خلالی کردیم رو داخل روغن داغ تفت میدیم تا طلایی بشه.
سیر رنده شده رو هم اضافه میکنیم تا با پیاز رفیق بشه.
نوبت به ادویه و زردچوبه میرسه.
پس از تفت ادویه و پیاز و سیر، عدس رو اضافه میکنیم.
آب میریزیم تا خوب بپزه.
پس از پخت عدس، سبزی معطر بلمک یا سبزی آش یا اسفناج خرد شده رو به قابلمه اضافه میکنیم.
سبزی که پخت، پرشکه رو همراه با کشک و نعناع به دیگر دوستان قابلمهای ملحق میکنیم.
برای 30 دقیقه آش رو هر چند 3 دقیقه یکبار هم بزنید تا آش خوب جا بیفته.