لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
ماسوآ یا ماسوا یا آش ماست لری یکی از غذاهای بومی استان ایلامه! محتویات این خوراک شامل سبزیجات، کشک، نخود و بلغور گندم میشه. سالم و مغذیه و یه وعده خوب برای شام یا ناهاره. همچنین غذای مناسبی برای علاقهمندان به گیاهخواری 🥗 هست.
ماسوا یا ماسوآ به معنی "آش با ماست" است. ماس کوتاه شده واژه «ماست» و «وا» همان «با» به معنی آش است. در اصل این واژه «ماستبا» بوده که در گویش لری به شکل «ماسوا» تلفظ میشود.
اگر شبها ترجیح میدین غذای سبکی داشته باشین، بهتره ماسوا طبق رسپی جانبو مگ درست کنید. بریم ببینیم چه خبره!
برای یه آش لری درجه یک آماده هستین؟!
اول بلغور و نخود رو به طور جداگانه از شب قبل در آب بخیسانید. بهتره که تا 3 بار آب حبوبات رو عوض کنیم تا سنگینی مواد بخوابه.
پیاز رو نگینی خرد کنید و با روغن تفت بدید، طلایی که شد، زردچوبه و فلفل رو با هر ادویه مناسبی که دلتون میخواد تفت بدید.
اجازه بدید طعم ادویه جات با هم خوب مخلوط بشن.
بریم سر وقت اسفناج
بشویید، به سایز متوسط خرد کنید و به پیاز داغ کنید.
نخود و بلغور رو آبکش کنید و به سایر دوستان ملحق کنید
آب جوش رو اضافه کنید.
در قابلمه رو محکم بزارید. شعله رو کم کنید و به قول مامانم “بزارید به حال خودش آروم آروم بپزه”.
تجربه نشان داده که بلغور رو باید در حین پخت برای جلوگیری از ته گرفتن هم زد.
بعد از قوام آمدن مواد با هم کشک رو با کمی آب حل کنید و بریزید تو آش
نمک و فلفل یادتون نره
10 دقیقه که گذشت زیر شعله رو خاموش کنید
هنوز تمام نشده!
در تابهای دیگر روغن بریزید
داغ که شد نعنا و پونه خشک رو اضافه کنید
تا کمتر از 1 دقیقه در روغن تفت بدید
آش ماسوآ رو در ظرف مورد نظرتون سرو کنید
اگه دوست دارین روی آش رو با کشک، پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید.
نوش جان!