لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
این غذا از گیاه گیلدیک (گل نسترن) به دست میآید و یکی از آشهای لذیذ اردبیلی است. به ثبت ملی هم رسیده. این آش بمب آنتی اکسیدانها است و برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی هم مفید میباشد. آش گیلدیک اردبیل بخاطر همین خاصیت مناسب فصل سرماست.در ادامه به بررسی بیشتر و طرز تهیه آش گیلیدیک میپردازیم.
نسترن کوهی یکی از گونههای وحشی رز و بومی اروپا،آسیای باختری و شمال خاوری است. این گل در مناطق خشک روی صخرهها و حتی بوتهزارها میروید. در نواحی کوهستانی شمالی و مرکزی ایران نسترن به چشم میخورد.
گل نسترن رو از دو روز قبل تو آب سرد خیس کنین، بعد از الک رد کنین و در نهایت چند بار از پارچه رد کنین تا عصارهی نسترن گرفته بشه.
عصارهی نسترن رو به همراه برنج خیس کرده و حبوبات پخته شده روی شعله ملایم بذارین تا بپزه و آش قوام بیاد
وقتی برنج پخت و آش به قوام رسید برگه زردآلو، آلوچه ریز، آلو ترش، گرد و نمک و فلفل رو اضافه کنین و اجازه بدین نیم ساعت دیگه روی شعله ملایم بپزه.
آش گیلدیک شما آمادهست، با کمی پیاز داغ، نعنا داغ و گردو آشتون رو تزئین کنین.
نوش جان!