Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی آش گیلدیک

دستور تهیه آش گیلدیک

کد رسپی: 1070104
2.0 (1)
بدون دیدگاه

این غذا از گیاه گیلدیک (گل نسترن) به دست می‌آید و یکی از آش‌های لذیذ اردبیلی است. به ثبت ملی هم رسیده. این آش بمب آنتی اکسیدان‌ها است و برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی هم مفید می‌باشد. آش گیلدیک اردبیل بخاطر همین خاصیت مناسب فصل سرماست.در ادامه به بررسی بیشتر و طرز تهیه آش گیلیدیک می‌پردازیم.

چرا گیلدیک؟

نسترن کوهی یکی از گونه‌های وحشی رز و بومی اروپا،آسیای باختری و شمال خاوری است. این گل در مناطق خشک روی صخره‌ها و حتی بوته‌زارها می‌روید. در نواحی کوهستانی شمالی و مرکزی ایران نسترن به چشم می‌خورد.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 20 اسفند 1401
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
60 دقیقه
مدت پخت:
60 دقیقه
تعداد بشقاب:
2

مواد لازم:

برنج سفید
1 فنجان
لوبیا چیتی
1 فنجان
زردآلو خشک
1 فنجان
آلو جاوا
1 فنجان
گردو
1 فنجان
نمک
1 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

گل نسترن رو از دو روز قبل تو آب سرد خیس کنین، بعد از الک رد کنین و در نهایت چند بار از پارچه رد کنین تا عصاره‌ی نسترن گرفته بشه.

عصاره‌ی نسترن رو به همراه برنج خیس کرده و حبوبات پخته شده روی شعله ملایم بذارین تا بپزه و آش قوام بیاد

مرحله 2

وقتی برنج پخت و آش به قوام رسید برگه زردآلو، آلوچه ریز، آلو ترش، گرد و نمک و فلفل رو اضافه کنین و اجازه بدین نیم ساعت دیگه روی شعله ملایم بپزه.

آش گیلدیک شما آماده‌ست، با کمی پیاز داغ، نعنا داغ و گردو آش‌تون رو تزئین کنین.

 

نوش جان!

ارزش غذایی:

1611
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم

2.0 از 5
1 امتیاز ثبت شده
5
0
4
0
3
0
2
1
1
0