لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آشهای ایرانیه که با گوشت گوسفندی و سبزیجات معطر مهیا میشه. علاوه بر این گندم، نخود و برنج هم در رسپی این آش به کار رفته. این غذا سرشار از ویتامینهای مفید برای بدن و یک سیرکننده بینظیره. برخی افراد ترجیح میدن آش شله قلمکار رو کنار حلیم و عدسی سر میز صبحانه داشته باشن. بریم ببینیم با جانبو رسپی چطور میتونیم درستش کنی. با ما همراه باشین.
گندم و نخود و لوبیا چیتی را به طور جداگانه حدود 6 ساعت خیس میکنیم، در این میان آب حبوبات را چند بار تعویض کنید.
پیازها رو پوست میگیریم و خلالی میکنیم.
و بعد داخل روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود.
حالا میریم سراغ گندم
گندم رو از صافی رد میکنیم و در قابلمه همراه با حدود 5 الی 6 لیوان آب روی حرارت زیاد قرار میدیم تا به نقطه جوش برسه و بعد زیرش رو کم میکنیم.
هر چند دقیقه یکبار گندم رو هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد.
نخود ررو هم در قابلمهای جداگانه با 6 لیوان آب میذاریم تا بپزه.
بعد از 45 دقیقه از پخت نخود، لوبیا چیتی رو اضافه میکنیم.
اگر آب کم شده بود، به اندازه حبوبات آب به قابلمه اضافه کنید.
گوشت رو شسته و به قطعات مکعبی خرد میکنیم در قابلمه آب ( 6 لیوان ) قرار میدیم.
پیاز پوست کنده رو از وسط نصف و با سیر به گوشت ملحق میکنیم تا مرحله پخت کامل بشه.
زیر شعله رو پس از رسیدن به نقطه جوش کم کنید.
بریم سراغ سبزی
نعناع، اسفناج (کمی از بقیه بیشتر)، ریحان، جعفری، گشنیز و مرزه رو پس از پاک کردن و شستشو خیلی ریز خرد میکنیم.
گوشت رو بعد از اینکه از پختش مطمئن شدیم از روی حرارت برمیداریم.
ریش ریش میکنیم و یه کناری میذاریم.
برنج رو در قابلمه مخصوص آش که ابعاد نسبتا بزرگی بیاد داشته باشه همراه با عدس میذاریم تا بپزه.
بعد از نیم پز شدن عدس و برنج کمی نمک اضافه میکنیم.
سبزی رو به ترکیب عدس و برنج اضافه میکنیم و 30 دقیقه بعد سایر مواد مثل گندم، نخود، لوبیاو گوشت ریش ریش شده رو هم وارد ماجرا میکنیم.
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پیاز داغ رو هم به عنوان افزودنیهای مجاز و حیرت انگیز اضافه میکنیم.
در صورت نیاز آب رو هم اضافه میکنیم و اجازه میدیم برای 30 دقیقه بپزه.
آش شله قلمکار باید غلیظ باشه و آب کمتری نسبت به آش جو داشته باشه.
غذاتون آماده است!
نوش جان.