Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا بومی آش شله قلمکار

دستور تهیه آش شله قلمکار

کد رسپی: 1070219
4.0 (1)
1 دیدگاه

شله قلمکار یکی از پرطرفدارترین آش‌های ایرانیه که با گوشت گوسفندی و سبزیجات معطر مهیا میشه. علاوه بر این گندم، نخود و برنج هم در رسپی این آش به کار رفته. این غذا سرشار از ویتامین‌های مفید برای بدن و یک سیرکننده بی‌نظیره. برخی افراد ترجیح میدن آش شله قلمکار رو کنار حلیم و عدسی سر میز صبحانه داشته باشن. بریم ببینیم با جانبو رسپی چطور میتونیم درستش کنی. با ما همراه باشین.

نوشته شده توسط نسیم موذن
در تاریخ 19 تیر 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
120 دقیقه
مدت پخت:
120 دقیقه
تعداد بشقاب:
5

مواد لازم:

گوشت بره
250 گرم
اسفناج
50 فنجان، خرد شده
نعناع خشک شده
8 قاشق چایخوری
گشنیز خشک
10 قاشق چایخوری
جعفری خشک شده
12 قاشق چایخوری
لوبیا چیتی
1 فنجان
گندم دوروم
1 فنجان
عدس
1 فنجان
برنج سفید
1 فنجان
سیر
2 حبه
پیاز
4 عدد متوسط
پودر فلفل سیاه
3 قاشق چایخوری
پودر زردچوبه
2 قاشق چایخوری
روغن آفتابگردان
3 قاشق غذاخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

گندم و نخود و لوبیا چیتی را به طور جداگانه حدود 6 ساعت خیس می‌کنیم، در این میان آب حبوبات را چند بار تعویض کنید.

پیازها رو پوست می‌گیریم و خلالی می‌کنیم.

و بعد داخل روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.

حالا میریم سراغ گندم

گندم رو از صافی رد می‌کنیم و در قابلمه همراه با حدود 5 الی 6 لیوان آب روی حرارت زیاد قرار میدیم تا به نقطه جوش برسه و بعد زیرش رو کم می‌کنیم.

هر چند دقیقه یکبار گندم رو هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد.

نخود ررو هم در قابلمه‌ای جداگانه با 6 لیوان آب میذاریم تا بپزه.

بعد از 45 دقیقه از پخت نخود، لوبیا چیتی رو اضافه می‌کنیم.

اگر آب کم شده بود، به اندازه حبوبات آب به قابلمه اضافه کنید.

مرحله 2

گوشت رو شسته و به قطعات مکعبی خرد می‌کنیم در قابلمه آب (  6 لیوان ) قرار میدیم.

پیاز پوست کنده رو از وسط نصف و با سیر به گوشت ملحق میکنیم تا مرحله پخت کامل بشه.

زیر شعله رو پس از رسیدن به نقطه جوش کم کنید.

بریم سراغ سبزی

نعناع، اسفناج (کمی از بقیه بیشتر)، ریحان، جعفری، گشنیز و مرزه رو پس از پاک کردن و شستشو خیلی ریز خرد می‌کنیم.

گوشت رو بعد از اینکه از پختش مطمئن شدیم از روی حرارت برمیداریم.

ریش ریش می‌کنیم و یه کناری می‌ذاریم.

مرحله 3

برنج رو در قابلمه مخصوص آش که ابعاد نسبتا بزرگی بیاد داشته باشه همراه با عدس میذاریم تا بپزه.

بعد از نیم پز شدن عدس و برنج کمی نمک اضافه می‌کنیم.

سبزی رو به ترکیب عدس و برنج اضافه می‌کنیم و 30 دقیقه بعد سایر مواد مثل گندم، نخود، لوبیاو گوشت ریش ریش شده رو هم وارد ماجرا می‌کنیم.

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پیاز داغ رو هم به عنوان افزودنی‌های مجاز و حیرت انگیز اضافه می‌کنیم.

در صورت نیاز آب رو هم اضافه می‌کنیم و اجازه میدیم برای 30 دقیقه بپزه.

آش شله قلمکار باید غلیظ باشه و آب کمتری نسبت به آش جو داشته باشه.

غذاتون آماده است!

نوش جان.

ارزش غذایی:

3226
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
پروتئین
سدیم

4.0 از 5
1 امتیاز ثبت شده
5
0
4
1
3
0
2
0
1
0