لطفاً شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید.
گوجهپلو یکی از غذاهای ساده، خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است. برنج و گوجهفرنگی ترکیبات اصلی این غذا را تشکیل میدهند اما میتوان آن را با گوشت و مرغ یا سیبزمینی تهیه کرد. این غذا علاوه بر طعم لذیذ، ارزش غذایی بالایی دارد و سرشار از انرژی، کربوهیدرات، پروتئین، آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، مس، منگنز و …است. همچنین مانند خیلی از غذاهای سنتی ایرانی میتوان نوع گیاهی آن را نیز طبخ نمود.
این غذای مقوی از نظر ظاهری و موادی که برای تهیه آن به کار میرود، شباهت زیادی با استانبلی دارد و در مناطق مختلف کشور نظیر ایلام، مازندران، گیلان، خراسان، بوشهر و ... با نامهای مختلف من جمله دمی گوجه، دمپخت گوجه، کته گوجه، گوجه پلو و شله تماته شناخته میشود.
دمی گوجه در عین سادگی باید به روش صحیح و اصولی تهیه شود تا بتواند آن را به عنوان یک وعده دلچسب با سالاد شیرازی یا انواع بورانی سرو کرد. در غیر این صورت ممکن است شفته، خمیری شکل و وارفته شده طعم خوبی نداشته باشد.
در نتیجه برای درست کردن این پلوی خوش عطر با دقت این مقاله را بخوانید. در جانبو مگ ما، طرز تهیه گوجهپلو با گوشت را به شما آموزش میدهیم.
گوجه پلو بهطور خاص از غذاهای سنتی ایران نیست که بهصورت رسمی در متون تاریخی ذکر شده باشد، اما رواج آن در سفرههای ایرانی بهدلیل دسترسی آسان به برنج و گوجهفرنگی بوده است. این غذا در استانهای مختلف ایران به روشهای متفاوتی تهیه میشود. در برخی مناطق، به گوجهپلو ادویههای خاص و در برخی دیگر گوشت یا سبزیجات اضافه میکنند، که طعم آن را منحصربهفرد میکند.
گوجهفرنگی که یکی از اجزای اصلی گوجه پلوست، سرشار از ویتامین C، ویتامین A و آنتیاکسیدانهایی مانند لیکوپن است. این ماده غذایی به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، تقویت سیستم ایمنی و سلامت پوست کمک میکند. از سوی دیگر، برنج منبعی غنی از کربوهیدرات است که انرژی روزانه بدن را تأمین میکند. اگر در تهیه این غذا از برنج قهوهای استفاده کنید، به میزان فیبر دریافتی خود نیز افزودهاید.
برنج را با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی آن از بین برود. سپس آن را با آب و کمی نمک به مدت ۲ ساعت خیس کنید. این کار به پخت بهتر برنج کمک میکند.
اگر میخواهید گوجهپلو را با گوشت تهیه کنید، گوشت چرخکرده را به مایه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس مواد را کنار بگذارید.
بله، برنج قهوهای گزینهای سالمتر است، اما زمان پخت آن بیشتر از برنج سفید است.
برای تهیه نسخه گیاهی، گوشت را حذف کرده و از سبزیجاتی مانند هویج، نخودفرنگی یا قارچ استفاده کنید.
بله، میتوانید تکههای مرغ را ابتدا تفت دهید و سپس به مایه گوجه اضافه کنید.
اضافهکردن کمی روغن یا کره به لایههای برنج و استفاده از گوجهفرنگیهای آبدار به جلوگیری از خشکشدن غذا کمک میکند.
بله، این غذا بهدلیل مواد مغذی مانند گوجهفرنگی و برنج، برای کودکان مناسب است. اگر کودک شما به طعم ادویه حساس است، میزان ادویه را کاهش دهید.