Canbo Mag
Canbo Mag
Canbo Mag
CANBO MAG
مجله آشپزی جانبو
دستور غذا فرنگی چیکن بریانی با گراماسالا شمال هند

دستور تهیه چیکن بریانی با گراماسالا شمال هند

کد رسپی: 010809

وجه تمایز ادویه جذاب و پرکاربرد گراماسلا شمال هند با نوع پنجابی در ترکیب جاوتری، دانه رازیانه، برگ و گل سرخ با سایر مواد رایج در این ادویه است که در ادامه دستور تهیه آن را به طور کامل نوشته‌ایم. مردمان هند برای طعم‌دار کردن غذا و مرینت گوشت و مرغ از ادویه گراماسالا استفاده می‌کنند. بوی نامطبوع گوشت و مرغ خام به خوبی در جادوی این گیاهان خوراکی گم می‌شود. دیگر وقت آن رسیده که یک غذای اصیل چیکن بریانی با گراماسالا شمال هند را با هم درست کنیم. با مجله آشپزی جانبو همراه باشید.

نوشته شده توسط حسن جاوی
در تاریخ 26 دی 1402
ذخیره
امتیاز
چاپ
اشتراک
میزان سختی:
متوسط
مدت آماده‌سازی:
80 دقیقه
مدت پخت:
45 دقیقه
تعداد بشقاب:
6

مواد لازم:

پیاز
4 عدد متوسط
ران مرغ
500 گرم
سینه مرغ
500 گرم
سیب زمینی
300 گرم
گوجه فرنگی
4 عدد متوسط
سیر
3 حبه
زنجبیل
4 قاشق چایخوری
ادویه گرام ماسالا
3 قاشق چایخوری
نمک
2 قاشق چایخوری
گشنیز
1 فنجان
نعناع
15 برگ
برنج سفید
5 فنجان
گراماسالا شمال هند
1 قاشق غذاخوری

مراحل آشپزی:

مرحله 1

 

مواد لازم گرام ماسالا شمال هند

 

جوز هندی      1 عدد

جاویتری یا جاوتری    8 گرم

فلفل سیاه      20 گرم

زیره سبز        63 گرم

هل            8 گرم

دانه رازیانه     25 گرم

برگ بو        2 گرم یا 10 برگ

میخک           12  گرم

چوب دارچین      7 گرم

زیره سیاه          9 گرم

گل سرخ            3 قاشق غذاخوری

زنجبیل آسیاب شده           20 گرم

تخم گشنیز                20 گرم

 

طرز تهیه گراماسالا شمال هند

 

مواد اولیه این ادویه قبل از آسیاب شدن باید زیر نور آفتاب به مدت 2 یا 3 روز بمانند، اگر هم در جایی هستید که نور کافی آفتاب ندارید، می‌توانید مواد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا جایی که طلایی روشن شوند.

قبل از هر کاری مواد را خوب بررسی کنید تا حشره خاصی روی آن نماند و ناخالصی زدوده شود

داخل یک سینی مناسب مواد را قرار دهید، یک پارچه سبک و نازک روی آن بیندازید تا گرد و غبار روی آن ننشیند

بعد از 3 روز مواد را بردارید و دستگاه آسیاب را آماده کنید

اول جوز هندی را در هاون بکوبید و بعد با بقیه مواد به خوبی آسیاب کنید تا پودر شود

ادویه را در یک قوطی شیشه‌ای درب دار در جای خشک و خنک نگه دارید

گراماسالا شمال هند تا 6 ماه ماندگاری دارد و برای مزه‌دار کردن غذای شما گزینه مناسبی است

در ادامه چیکن بریانی با گراماسالا شمال هند را به شما عزیزان آموزش می‌دهیم

 

مرحله 2

 

 

برای تهیه چیکن بریانی با گرام ماسالا شمال هند به تکه‌های مرغ و و گرام ماسالا احتیاج داریم که در مطلب قبل به روش تهیه آن اشاره شد.

پیاز را با رنده یا چاقو خلالی خرد می‌کنیم و در روغن فراوان سرخ می‌کنیم تا برشته شود

سیب زمینی متوسط اسلایس شده را در آب و نمک برای 15 دقیقه قرار بدهید و بعد در روغن فراوان سرخ کنید

در قابلمه اصلی زنجبیل و سیر تازه میکس شده رو در روغن تفت می‌دهیم

4 عدد گوجه فرنگی اسلایس شده را اضافه می‌کنیم

کمی  با سیر و زنجبیل ترکیب می‌کنیم

ادویه گراماسالا رو هم وارد می‌کنیم  و با سایر مواد تفت می‌دهیم

حدود 1 دقیقه بعد مرغ‌ها را اضافه کرده و با ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم

نمک و بعد پیاز داغ را به خورش اضافه می‌کنیم

در انتها  مقداری از گشنیز و نعنا تازه را ساطوری کرده و روی مواد می‌ریزیم

درب قابلمه رو می‌گذاریم، زیر شعله رو کم کنید و اجازه بدهید تا مرغ بپزد

اگر در تهیه چیکن بریانی عجله دارید از زودپز استفاده کنید

در این فاصله برنج را خیس و آبکش کنید

 

مرحله 3

 

 

کمی روغن کف قابلمه بریزید

یک کفگیر برنج و بعد از مخلوط خورش بریانی که کاملا پخته شده لا به لای برنج بریزید

گشنیز و نعنای خرد شده تازه روی برنج پخش کنید

سیب زمینی‌های سرخ شده را هم روی برنج جا بدهید

دوباره برنج بریزید

مرغ بچینید

سبزی و پیازداغ اضافه کنید

تکرار کنید تا قابلمه پر شود

بگذارید برای 30 دم بکشد

در قابلمه رو بردارید

عطر خوب چیکن بریانی را استشمام کنید

نوش جان

ارزش غذایی:

3362
کالری‌
کربوهیدرات‌
چربی‌
فیبر
آهن
پروتئین
سدیم
قند‌ها